Post-traumatisk preludium

Traumet

To skal ut og sykle igjen. Lørdag flyr vi til Bilbao for å tråkke rundt i Nord-Spania. Det eneste som er planlagt er første natt i Bilbao og at vi sykler mot øst til Guernica og San Sebastian før vi snur tilbake til Bilbao og videre vestover. Vi har stort sett tenkt å holde oss langs kysten, og i hvert fall velge veier vi ikke sykla og steder vi ikke var i 2010. Vi veit ikke hvor langt vi kommer, så vi har ingen returbillett. Plana er likevel fortrinnsvis å stille brune og spreke på jobb mandag 13. juli. Siden vi nok til dels kommer til å ferdes i grisgrendte strøk, så er det fram igjen med trilla og campingutstyret. I den anledning har vi gått til anskaffelse av kombinert pakksekk og liggeunderlagpumpe. På tur etter tur har vi drassa på et relativt tungt fjelltelt som i tillegg har vært konstant vått av kondens. Vi beslutta derfor å investere i telt før turen, fjærlett og luftig. Valget falt på testvinneren MSR Hubba Hubba NX2 som bare veier 1700 gram. Først gikk turen til Sportslageret som hadde teltet på lager, så gikk turen hjem for å hente medlemskortet i Skiforeninga for å få 20% rabatt, så tilbake til Sportslageret som i mellomtida hadde funnet ut at teltet ikke var på lager likevel. Deretter brukte Sportslageret 2 uker på å ikke finne ut om teltet kunne skaffes før avreisedatoen, 13. juni. Da kasta dataentusiast Roar seg ut i det store nettet og fant at netthandelen Oppoverbakke.no i Bergen (så det ut som) hadde et telt på lager, og det langt billigere enn på Sportslageret sjøl med 20% rabatt.

Netthandelen var ikke bare billig men også effektiv og samarbeidsvillig, og etter en par mail fram og tilbake om ei lita rift i posen teltet lå i, var varen postlagt. Vi fikk også en sporingskode for å kunne følge boenheten i sin ferd med Posten. Dette var fredag, mandag prøvde vi koden og så at teltet sist var observert i Alte samme fredag som det var sendt. Hvordan hadde det kommet seg umiddelbart til Alta, hvorfor til Alta, og hvorfor var det fortsatt der? Litt nøyere lesing av Oppoverbakke.no viste at postadressa riktig nok var Bergen, men returadressa og (og dermed lageret) var i Finnmark. Litt bekymra men fortsatt relativt rolig (det var mange dager igjen) var status på mandag. Tirsdag steg pulsen, fortsatt var det sist sett i Alta fredagen før. Når det samme var tilfelle i  dag, onsdag, ringte jeg kundeservice i posten som sa at dette var rart men det går sikkert bra. Om det ikke var kommet ny sporing til i morra etter fire, så kunne jeg ringe på nytt. Da ville jeg ha formelt klagegrunnlag. Takk for det Posten. I morra er det torsdag og lørdag drar vi. Vi sitter igjen, ikke så fast i trua, men fortsatt med et snev av håp. Uansett, lørdag drar vi med bicicleta til pinchos, cerveza og vino enten det blir med eller uten nyanskaffa boenhet.

Roar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s