Storbyferie

Hamburg.

Etter å ha vært på kanalferie, var tiden kommet til storbyferie. Nå gikk turen til Hamburg.

16.8: Glückstadt – Hamburg: 74,5km

Det regnet om natta, det hørte jeg, selv om jeg sov aldeles utmerket. Det var ingen overdrivelse av ratingen til Booking at frokosten var svært god. Da vi sjekket ut kom damen i resepsjonen med energibarer og lurte på om vi ville ha med oss på turen videre. Så klart!

Drittvei.

Da vi var klar til avgang var det regntungt, og meldingen gikk ut på regn fram til om ettermiddagen. Etter kort tida var vi ute på diken igjen, og ja, ruta gikk gjennom sauebeitene. Her fikk vi et gjensyn med «bæsjeruta» fra 2010, selv om vi ikke hadde vært akkurat her før. Den gangen tok vi ferga over Elbe i Glückstadt.

Drittvær.

Ruta tok etter hvert innover og bort fra Elbe, i retning Elmholtz. Årsaken til det er at alle sykkelrutene tar den veien fordi det er kryssinger av elver som har begrenset med fergedekning (det ser slik ut av kartet, i hvert fall). Det regnet ganske mye, men det var greit å slippe og bli sprutet ned av sauedritt, i hvert fall, når man tar lokale veier med asfalt mellom gårdene. Innlandet bød ikke på store opplevelser.

Wedel.

Vi klarte bare delvis å følge Elbe Radweg, men under disse værforholdene var det greit å følge sykkeltraseen langs de større veiene istedenfor. Vi fulgte 431 fra Elmholtz i retning Wedel, hvor vi skulle treffe på Elbe igjen. I Holm stoppet vi på kafeen ved supermarkedet og spiste karbonade med potetsalat og drakk kaffe. Det regnet aldeles begredelig, og det gjorde det også da vi kom til Wedel. Gjennom Wedel var sykkelveien langs Elbe lagt opp gjennom byen, men vi sørget for å holde oss parallelt med elva, så vi ikke skulle surre oss bort før vi skal gjennom Hamburg.

Pittoresk og pengesterk.

Vi stoppet på strandpromenaden inn mot byen og tok en øl under tak på en ellers ganske forlatt kafe med terrasse mot elva. Inn mot Hamburg er elva strandområde. Det legges opp til kunstige strender med tilkjørt sand. Det er sikkert ganske stemningsfullt når været er bra. Siste biten mot Hamburg syklet vi gjennom noen utrolige pittoreske – og sikkert sykt kostbare – boligområder med elvekontakt, f.eks. Blankenese, og vest for Altona, hvor det var en blanding av dyrt og hipster.

Altona Fischmarket.

Å sykle gjennom Hamburg langs elva er en fin opplevelse. Til og med i dårlig vær. Under bedre forhold ville vi helt klart stoppet i det området som heter Altona Fischmarket, der det var tett i tett med spisesteder. Hamburg er en fin og rotete blanding av gammel og ny bebyggelse. Det var helt fint å følge sykkelveien gjennom byen.

Utsikt fra 6. etg.

Vi hadde feigt nok booket et kjedehotell langs ruta på østsiden av sentrum. Holiday Inn hadde plass til syklene i garasje og rom til oss i 6. etasje. Helt fint. Nabolaget hadde billige tyrkiske restauranter i gangavstand, noe vi benyttet oss av. Regnet hadde tatt en pause, og sola kom fram. En annen gang kan man kanskje gjøre Hamburg, men da helst uten sykkel.

Kari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s