Grenseovergangen som egentlig skulle avslutta forrige post

Dag 22: 11. juni: Leersum – Wissel, Tyskland: 106,9km

Gammel bru over Rhinen

Svaret kom etter telefon med Sparebank 1: jo, det var nok de som hadde sperret kortet. Grunnen var ikke som man kunne tro, overgrep i den kriminelle metropolen Amsterdam  –  men skimming på Esso-stasjonen på Tveiten før vi forlot landet! Heldigvis hadde ikke kontoen blitt misbrukt, men fordi kortet var blitt brukt der innenfor den kritiske perioden, måtte kortet sperres, og nytt kort ville bli sendt hjem. Hjem? Dit skal vi ikke med det første. Hvordan det nye kortet skal komme til oss har vi ikke løst ennå, men vi har noen ideer. Altså har vi nå bare ett kort for uttak av kontanter, hvordan skal dette gå? Følg med, følg med –

Resten av Nederland viste seg å være skog, og enda kjedeligere enn første dagen i landet enda skogen gikk både oppover og nedover og til tider gjorde oss kortpusta. Vi fulgte rute 4 til Arnhem, rota litt og fulgte rute 3 nesten til grensa, men i stedet for å ta ferge fulgte vi regionale veier til Splijk. Da hadde det etter hvert blåst opp så medvinden var en sann fryd, sidevinden vanskelig og slitsom og  sau og trillefiendlige ferist-passeringer kryssa vi Rhinen ved Emmerich og fulgte tysk rute 8 videre til campingplassen. Ruta var like dritt kjedelig som på nederlandsk side, men gikk ved trafikkert vei over jorder i stedet for gjennom skau. Campinginnsjekkingen var stengt, men cafeen der var åpen, og geleidet oss inn. Innenfor porten ble vi raskt tatt hånd om av plasshenviseren (”camping-hemulen”), som tydeligvis aldri går av vakt, og tilvist en plass tilpasset vårt lille telt. Tilbake til tysk orden, med andre ord.

1 tanke på “Grenseovergangen som egentlig skulle avslutta forrige post

  1. Esso på Tvetenveien, ja. du er ikke den eneste. vi har ikke blitt påvirket av det, men en tennåring fra Oppsal jeg kjenner, og mange av hans kompisser har. Traff dem på lørdag. En jeg snakket med hadde opplevd at kontoen hans ble tømt, 10000kr, av en man i Asia. Han hadde fått pengene tilbake, men han strev fortsatt med sperret kontoer på lørdag, og at han ikke fikk tatt ut penger fra postbanken… Lykke til videre på turen! Jan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s