Nederland sett fra Tyskland

Kari i Nederland – Roar i Tyskland

Vi er alt langt inne i Tyskland igjen, men denne gangen skal det handle om de siste – og til dels dramatiske – dagene i Nederland.

 

Dag 20, 9. juni: Edam – Amsterdam: 41,5km

Dagen etter begynte vi med et bad. Ja, det var ferskvann i Markermeer, men vi slapp til gjengjeld å vasse langt utover. Da vi var ferdig pakket, oppdaget jeg at jeg manglet en av remmene som lukker sykkelveska. Så endevendte vi hele bagasje uten å finne den, og konklusjonen foreløpig er at den nok datt av i det voldsomme regnværet. Da vi var klar til å dra, var det begynt å regne igjen. Derfor ble det en rask innfart til Amsterdam.

To på tur i Edam

Vi raste gjennom Edam, Volendam og Monnichendam; fotograferte oss foran en ostebutikk i Edam,  Volendam virket ganske full av turistfjas, og Monnichendam var koselig. Inn til Amsterdam gikk over all forventning, og klokka to var vi på hotellet. Vi fikk et veldig fint rom med utsikt til kanalen og syklene våre, som måtte stå ute ved kanalen. Dette er tredje gang vi bor på Hotell Wiechmann, som vi fant tilfeldig da vi var i Amsterdam første gang midt på 80-tallet. Da husker jeg det som billig, det er det ikke lenger nå.

Kveldstur i Jordaan

Så, hva gjør man egentlig når man bare har en dag i Amsterdam? Vår ”Amsterdam in a nutshell” var slik: først lunsj på Eetkafe (hip og uten påtrengende service -), så Van Gogh-museet, indonesisk middag, og tilslutt en kveldtur med stopp ved noen vannhull rundt i Jordaan.

Dag 21, 10.juni: Amsterdam – Leersum: 107,2km

Kanalkryssing med sveiveferge

Det gikk enda greiere å komme seg ut av Amsterdam. Vi fulgte nasjonale ruter 2 og så 7 i retning Utrecht. Foruten et stykke nord for Utrecht, der veien fikk langs kanaler, der folk bodde i båter eller med bakhagen under vann, var dette en ganske kjedelig transportstrekning.

Vi hadde ingen planer om å besøke flere nederlandske byer, så vi tok lokale sykkelveier rundt sentrum av Utrecht, og satte så kursen rette østover til vi møtte på Rhinen. Det var vi i ferd med å gjøre, da vi stoppet ved en minibankautomat i Leersum. Den slurpet like godt i seg bankkortet til Roar med den lite lystige hilsen: ”Your card has been withdrawn. Please contact your bank”. Sparebank 1 tok ikke lenger imot henvendelser på telefon klokka 18: 33 om kvelden (stenger 18:30), så vi bestemte oss for å bli over i Leersum, i tilfelle det var en feil ved minibanken, slik at kortet kunne hentes neste dag. Etter mye fram og tilbake ble det en hyggelig gårdscamping. Stemningen kunne nok ha vært høyere den kvelden, selv om det var oppholdsvær.

Kari

1 tanke på “Nederland sett fra Tyskland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s