Sport1 på Sunndalsøra har en aldeles glimrende sykkelreperatør

Feiring av ny wire

Hva gjør du når du oppdager at girwiren til skiftet foran bare har en – 1 – tråd igjen? Slutter å forsøke skifte og heller klatrer innbitt med giret bak. I mens ber du til en gud du slett ikke tror på om at det finnes en reparatør på Sunndalsøra. Det gjør det.

Det ga grunnlag for forsiktig feiring med pastasalat og Dahls Pils.

21.7.21: Eidsvåg – Gjøra: 76,2km

Avskjed med Eidsdal

Vi var på veien etter frokost, kvart over ni. Været var strålende, men litt vind gjorde jakke nødvendig. Det var en høyst forutsigbar motbakke opp til veiskillet fra i går, men så tidlig på dagen er det greit. Så ruller det ned til fjorden på den andre siden, og 64 følger fjordlangs til litt etter Meisal, hvor vi får anledningen til å slippe en tunnel på over to kilometer ved å sykle «gamleveien», som går rundt fjellet, og ikke gjennom det. Det er kun en liten kort tunnel på «gamleveien».

Turens beste bad.

Vi har syklet denne veien før, det året vi syklet Aursjøveien, men da var det motsatt vei, fra Sunndalsøra mot Eidsvåg. En digresjon: noen av bildene våre fra Aursjøveien er brukt i boka «Norges beste sykkelturer». De skulle omtale turen, og manglet bilder. Det var litt stas – .

Det er ikke mange andre på denne veien, så vi får lagt inn et bad i Sunndalsfjorden. Det var turens beste. Litt bratt å komme til fjorden, men vel verdt innsatsen.

Øksendal

Vi må ut på riksveien igjen, og like før Øksendal, merker Roar at han ikke lenger får skiftet til det tyngste giret foran. Inspeksjon avslører at det bare er frynser igjen av girwiren. Nok en gang har vi slurvet med å se over syklene før turen. Dette skulle vært sjekket på servicen i vår, noe vi trodde at var gjort. Dette skjedde i fjor også med min sykkel, og girwire ble skiftet hos Arthur i Moss, raskt og presis.

Opp gamleveien igjen.

Roar bestemte seg for å holde seg i det midterste skiftet til vi var på Sunndalsøra, hvor vi håpet på å finne en reparatør. Fra Øksendalsøra skal vi igjen over på «gammelveien», for tunnelen inn mot Sunndalsøra er veldig lang. Vi har kjørt ned denne veien før, så vi vet at den er bratt, og vi er spent på om den er blitt dårligere siden sist. Det er den ikke, og opp kommer vi alle de 225 høydemetrene, og ned alle bakkene igjen.

Sunndalsøra.

På Sunndalsøra er første aksjon å finne en sportsbutikken som kan skifte en girwire. Turistinformasjonen guider oss til Sport1 i Alti senteret. Jo, de ringer til sykkelreparatøren, og han skal komme om ti minutter! Det gjør han også. Han er en tursykler som oss, og justerer i samme slengen bremsene til Roar, som lå inntil. (Ikke så lett å oppdage når man drar på en trille-) Han hadde også en anbefaling når det gjalt campingplasser oppover Sunndalen.

Et stykke forfalt kulturhistorie i Sunndalen

Med helt frisk sykkel kunne vi slappe av og spise lunsj på kafeen med uteservering nederst i hovedgata. Det var i grunnen der vi stoppet sist vi syklet her også. Etterpå var det bare å stige på hestene igjen og begi seg oppover den lange breie Sunndalen. Ikke mange parallelle alternativ, og mye trafikk på 70 mot Oppdal. Vi ville gjerne gjøre unna mest mulig, så det ikke gjenstår mer enn at vi kommer oss til Oppdal i god tid før toget går 17.08 i morgen.

Vi kom til Gjøra, hvor den anbefalt campingplassen er. Det er et godt valgt så langt. Fine faciliteter, susing fra elva og godt nettverk. Så i dag ble det Real Turmat igjen, og resten av cognacen til kaffen.

Kari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s