To på tur er på hjul igjen!

Vågåmo

Vi er omsider i gang med den turen vi planla for 2018, og prøvde å gjennomføre i 2020, uten hell. Turen skulle gå fra Otta, over fjellet og ned til Geiranger, opp Ørneveien og videre opp fra Valdal over Trollstigen og ned til Åndalsnes. Her kan det hende at 60 pluss kan ha tatt seg vann over hodet, men det regner vi med å finne ut i løpet av de neste to dagene. Resten av veien er nesten den vi kjører hver gang vi skal til Averøya, bortsett fra at vi må sykle om Kleive, fordi vi (naturlig nok) ikke kan sykle gjennom Fannefjordtunnelen. Etter opphold på Myrvang, sammen med barn og barnebarn, planlegges retur via Øksendal og Sunndalsøra, opp Sunndalen og tog hjem fra Oppdal.

Vi har allerede tilbakelagt Otta – Vågåmo, og er fremdeles ved godt mot.

9.7.2021: Hellerudveien 55 – Oslo S: 7,4km. Otta – Vågåmo: 31,8km

Det ble øl og rull på Kafé motsatt vei.

Startetappen er den dagligdagse turen ned til Sentralbanen. Været var juli på sitt beste. SJ Nord, som kjører Dovrebanen for tida, har kroker til å henge opp sykler i samme vogn som kafeen, og betjening som hjelper deg både på og av toget. I kafevogna får man både Dahlspils og sodd, og kjøttbullar, som er mer i SJs ånd.

Vi saler opp.

Toget var framme på Otta kl. 17.40, og vi var raskt på vei ut av Otta vestover i retning Vågåmo. Vi tok veien, fylkesvei 2616, også kalt «Baksideveien», på sørsiden av elva, som er den anbefalte og merket sykkelvei. Der var det minimalt med trafikk. Et lite stykke er det grusvei, men det er så fast og fin at det er uproblematisk.

Vefyrt kulturlandskap.

Veien tar oss gjennom et kulturlandskap som tatt ut av eventyra, forbi den idylliske bygda Lalm, hvor det er både overnattingsmuligheter og sykkelreparatør, og gjennom Sjårdalen. Kilometerne tilbakelegges raskt og greit, men etter Sjårdalen bærer det oppover en real klatreetappe, før vi til slutt ruller ned til Vågåvatnet.

Endelig er syklene tilbake i en spisesal.

Vågå Hotell er forhåndsbooket. Syklene får plass i den spisesalen som ikke er i bruk. Heldigvis serverer de mat helt til klokka 10, og de har flere typer Lomb-øl, så dit er det fint å komme til gards. I morgen venter en lang dag fram til Djupvasshytta. Værmeldinga har meldt våtere vær, så det skal bli spennende å se hva morgendagen bringer. Men vi er enige om at det er godt å komme ut på veien igjen. Uansett vær.

Kari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s