Syd Sjælland er lettsykla men litt kjedelig, og Køge er fortsatt aldeles fortreffelig.

Litt kjedelig.

Siste del av ruta ble en ganske lang dag og en heller kort dag. Ingen av dem bød på store utfordringer, men den siste dagen var det mange gjentakelser og «var det ikke her?»-øyeblikk. Landskapet, mens det fortsatt var landskap og ikke på vei inn til en stor by, var heller kjedelig. Ekstra kjedelig ble det sikkert fordi det er høst. I stedet for blomstrende rapsåkre, nye kartofler under utvikling og bølgende kornåkre i et spenn fra grønt til gull, ble det stubbmark og nypløyde, svarte åkre.

2.9: Mønsbroen – Køge: 101,3km

Jeg begynte dagen med å rekognosere bademuligheten på campingen. På badebrygga ble jeg møtt av et skilt med Bading forbudt pga forurensning. Så da ble det kaffe og wienerbrød uten forutgående bad. Det ble to runder kaffe mens vi ventet på at sola og vinden skulle tørke teltet som var vått av kondens. Det gjorde det og vi var på veien før kl. 10. I dag skulle vi følge rute 9 hele dagen. Det blåste, og vinden kom fra øst, noe som betydde inn fra siden eller rett i mot. Veldig kraftig var den ikke.

Platte i Præstø.

Ruta fortsatte opp og ned langs bakkete jorder på Sjælland også. Der ruta var nede ved sjøen fristet det ikke å bade fordi vinden sto rett på. I Præstø tok vi tidlig lunsj som kompensasjon for liten frokost, og delte en stor platte på en restaurant nede i havna. Det var varmt og godt i sola, og restauranten fyltes opp av syklister og andre som ville ta søndagslunsjen ute.

Mange tomme bord i Faxe Ladeplads, men det sto reservered på alle.

Søndagslunsjen var fortsatt i gang på vi kom til Faxe Ladeplads, så der ble det ikke kaffe i havna fordi det var fullt på stedets eneste restaurant.

Kari og klinten.

Vallø Slot i motlys.

Det var lettsyklet videre, men ingen tettsteder, så vi kom til Rødvig allerede halv fire. Der hadde vi tenkt å ta en tidlig kveld på hotell for å bade og se Stevns Klint, som er en annen hvit klippe som går rett ned. Denne er til og med på verdensarvlista.

Men så var det fullt på hotellet og fullt på pensjonatet, så etter en kaffe og en øl forlot vi Rødvig. Men vi tok en tur og så på Stevns Klint. Den er nok ikke like høy som Møns Klint, men området var mindre turistifisert.

Siden det var så tidlig på dagen fant vi ut at vi like godt kunne sykle videre til Køge. Veien dit gikk fra landsby til landsby, og var særdeles lettsyklet. Med unntak av en detour opp til Vallø Slot var det dønn flatt.

Vi kom til Køge før klokka sju, og fikk rom på den samme hotellet som vi overnattet på da vi kom fra Bornholm i 2012, Hotel Niels Juel ved havna. Både rommet og prisen var til forveksling lik 2012.

Kveld i Køge.

Det var godt å komme i hus, og da vi hadde gjort oss rene og pene gikk vi ned i havna og spiste på Skipperkroen – som i 2012. Maten smakte fremdeles utmerket og porsjonene var like store. Mens de fleste andre la innpå stekt flesk med persillesaus, ble det fylt rødspette til Roar og stjerneskudd til meg. Da gjenstår bare parademarsjen inn til København – et døgn før planlagt.

3.9: Køge – København, Vesterbro: 44,7km

Vi tenkte vi skulle ta det litt med ro på morran, siden det var en så kort tur å sykle til København. Det gjorde vi nok, men vi var på veien like etter kl 10 likevel.

151 ut av Køge i år igjen.

Vi hadde lagt om ruta litt, for rute nr. 9 tok veien litt inn i landet før den kom ut på strandveien etter Solrød Strand. Vi planla å bade på den stranda i år igjen, så vi valgte å sykle langs 151 som har sykkeltrasé hele veien inn til Hundige Strand. Det er nok ikke verdens mest spennende vei, og det er mange lyskryss ut fra Køge.

Turens siste.

Vi fant etter hvert veien ut til Solrød Strand, hvor det er en fin badebrygge ut fra stranda. Det er ganske langgrunt der, så voksne er nok glad for den brygga. I dag var det store bølger og det var fint å ha en badetrapp å holde i på vei ut i vannet. Med bad følger kaffe, og siden det var siste bad ble det også en liten en ved sida og en bit mørk sjokolade.

Køge Bugt Kro i 2018 utgave.

Neste gjentakelse på 2012 var Gamle Køge Kro ved Hundige Strand. «Gamle» var tatt bort fra navnet, og kroen var pusset opp både inni og utenpå. Det ble lunsj der med smørrebrød og Tuborg Classic. Lageren fra Inslev – eller var det Inderslev – var ikke lenger på fat der i hvert fall.

Ei sluse i Brøndby.

Ruta inn i til byen var lagt opp slik at vi skulle treffe rett på Comfort Vesterbro som var booket fra Køge. Gjentakelse nr. 3: same hotel as every time – Som sagt, det vi liker gjentar vi gjerne.

Allerede kl. 15 var vi ved hotellet. Ruta som var lagt fulgte rute 77 Ishøiruten og Gammel Køge Landevei etter Brøndby. Det var ikke den mest spennende, i og med at den fulgte hovedveiens sykkeltrase, men vi kom inn til Vesterbro uten videre friksjon. Fem og en halv dag tok turen fra Kiel til København, i underkant av 500 km. Kan tydeligvis også gjennomføres av hjerteopererte.

Kari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s