Sarkozy får svar på tiltale i Metz

Pensjonsdemo i Metz

24. juni hadde tydeligvis CGT aksjonsdag. Vi merka det først i Thionville hvor de spilte musikk fra høytalere og delte ut løpesedler for eller mot et eller annet. I Metz ramla vi over en demonstrasjon som ville fått fugleteller’n til Arne til å smelte. Noen kamerater fra PCF kunne fortelle at det dreide seg om pensjonskamp også her.

Dag 35: 24. juni: Thionville – Corny-sur-Mozelle: 76,4km

Om middagen var asiatisk, så var i hvert fall frokosten fransk: en kopp svart kaffe med en croissant til utenfor teltet.( Jeg fant ikke dagligvarebutikken tross den grundige beskrivelsen, men bakeriet fant jeg.) Vi fant både kart og sykkelpumpe, men mangler nå gass til primusen igjen. Så var det tilbake det etter hvert ganske kjedelige partiet langs Mosel. Neste seksjon var mye bedre, ruta gikk bort fra Mosel og både oppover bakke og nedover bakke og gjennom landsbyer. Vi tok fransk lunsj også, tre retter med litt vin og mye vann. Det var i grunnen bra, for det ble litt klatring. Veien inn til Metz gikk langs skummelt trafikkerte veier, men vi fant veien inn til sentrum, og kjørte nærmest rett inn i et gigantisk demonstrasjonstog.

 Det var områdets fagforeninger som demonstrerte mot Sarkozy planer om å redusere folketrygden og heve pensjonsalderen. Det lyder kjent, eller hva? Mottar gjerne kommentarer fra den som måtte vite hvor stor reduksjon det er snakk om, og om dette er en landsomfattende aksjon. Det var ingen paroler vi rakk å se, bare banner og flagg for de ulike organisasjonene.

Etter Metz var ruta dårlig merket, terrenget stemte dårlig overens med rutebeskrivelsen og sykkelveien av dårlig kvalitet. Ved Jouy-aux-Arches , som er et område ved elven med en mengde dammer og tett skog langs elva, kjørte vi oss nesten vill. Stor lettelse da vi endelig var ute på en trafikkert vei igjen. Like etterpå dukket det opp en campingplass som ikke sto på kartet. Her samles folk rundt en liten TV-skjerm på en stengt restaurant, og ser Danmark – Japan. Dagen har vært varm og syklinga litt krevende. Sommeren kom i Luxembourg, og den varer ennå.

Kari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s