Dansk raps-odi

Danmark sett fra sykkel

Etter snart ei uke i Danmark har vi omsider kommet til en campingplass med nett. Denne teknologiens høyborg heter Skærbæk Familiecamping og ligger overraskende nok i Skærbæk som er på fastlandet rett inn for Rømø. I morra drar vi til Rømø. Enten blir vi der resten av dagen, eller så tråkker vi inn i Tyskland.

Vi ligger litt bakpå når det gjelder ajoure notater dag for dag, men etter brekket kommer ei oppsumering av de tre første dagene.

Dag 0, 20.05: Hellerudveien – Vippetangen: 8,7km

Avreisedagen gikk med til å pakke sykkelveskene mange ganger, samt å legge igjen klær. Da vi skulle til å rulle ut av gårdsplassen, og naboen bøyde seg ut av kjøkkenvinduet for å si morna – og datter skulle ta en siste bildeav de to – hoppet kjedet av sykkelen til Roar. Det ble en kort tur, sa naboen tørt. Kjedet kom på igjen, og inn for å vaske hender. Så kunne vi rulle. Turen til Vippetangen uten flere uhell. Sønn kom for å vinke oss av gårde. Det var hyggelig.

Dag 1, 21.05: Fredrikshavn – Aalborg: 107,7km

Utsikt til akevitt

Ruta var greit merket og lett å følge. Siste biten inn mot Aalborg i alternative traseer av litt ymse kvalitet og merking for å unngå sterkt trafikkerte veier. Campingen lå i fine omgivelser langs havna vest for sentrum. Vi syklet forbi Aalborg Akvavit-fabrikken. Middag ble inntatt på en kro i båthavna. Billig, godt og mye, og det passer for syklister. Snakket med et par nederlendere som hadde vært på tur i tre uker. Det hadde syklet hjemmefra, gjennom Tyskland og Danmark opp til Skagen, og skulle nå hjem med toget fra Aalborg. De hadde hatt mye regn og motvind, og det hadde vært kaldt. Lett å forstå med den seine og dårlige våren vi har hatt hjemme.

Dag 2, 22.05: Aalborg – Fandrup: 93,3km

Startet sykkeldagen klokka ti. Morgendis ble fort til solskinn, og vind var det lite av verken med eller mot oss. Vi fortsatte Limfjordstien mot Nibe, som var en hyggelig liten by med sitt eget øl (mer om dette senere).

Nasjonal sykkelrute nr. 12

Etter Nibe hadde rute 12 noe ymse kvalitet, et stykke gikk på en traktorvei med løs jord, jammen godt det ikke regna! Mot Aggersund fulgte stien kanten av fjorden, men denne traktorveien hadde nok ikke vært slått i år, for løvetanngresset var høyt. Vi tullet litt med veien før vi fant fram til Løgstør. Da var det ganske varmt, og vi var glad for å finne en uteservering med solskjerming. Ei blid opprinnelig brasiliansk dame serverte chili-con-carne og kald drikke. Fra Løgstør dreide vi rett sørover. Roar gjorde et svært heroisk forsøk på å ta et bad i Limfjorden. Han gikk og gikk i ti minutter uten at vannet nådde særlig langt over kneet( Da pakket jeg bort håndkleet – ). Det ble til slutt to svømmetak på han mens magen skrubba bunnen. Syklet ganske langt utover kvelden til vi nærmest datt inn på en camping nord for Hvalpsund. Heldigvis hadde den kafeteria som fremdeles var åpen, så det ble kveldsmat den kvelden.  Kvelden ble plutselig kald etter den varme dagen.

Dag 3, 23.05: Fandrup – Holstebro: 96,3km

Kari og andre syklister på ferga til Sallinge

Nesten morgen var været fremdeles fint, men det blåste fra nordvest. Det ble på med ull og vindjakke. Syklet sørover til Hvalpsund, der vi tok ferga over Sundsøre på Sallinge. Vi fulgte fremdeles rute 12, fram til Breum, så vei 551 til Lyby, og sykkelrute 20 (2) videre til Skive. Da var det også slutt på kartet jeg hadde med hjemmefra. Mange forsøk var blitt gjort på å skaffe kart for midt-Jylland, men det var pinse og turistinformasjon og bokhandel var stengt. Det gikk greit fram til Skive. Der var det særdeles første pinsedagsstengt, men vi fikk oss kyllingkebab på et gatekjøkken. Etter å ha studert diverse infokart fant vi ut at vi kunne følge lokalrute 18 i retning Holstebro. Egentlig skulle vi holdt mer vestover til Struer, men fant ingen veier dit. Pga forvirrende merking mistet vi også rute nr 18, og måtte sykle mot vinden langs trafikkert vei inn til Holstebro. Der surret vi videre med å finne campingplassen, men da vi kom dit i åttetida åpnet den hyggelige jenta på campingen butikken så vi fikk både øl og nedlagt sild, selv om det egentlig var stengt. Vi har oppdaget at det er fint at campingplasser har kjøkken der man kan koke kaffe og stue der man kan sitte med pc når det blåser kaldt ute. Til nå har vi for det meste vært alene der for de andre campingturistene har gjerne store telt og egne kjøkken. Enkel hygge – enkel lykke.

Kari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s