En uke igjen til start –

Det drar seg til mot avreisedagen. Sommerfuglene flakser litt oftere i magen, og konsentrasjonen om hverdagen svikter tidvis. Ute er det iskald vår, som også ser ut til å gjelde resten av Nord-Europa. Ryktene skal ha det til at det er øl-streik i Danmark. Vi må være forberedt på bruk av ullundertøy, og at det blir kaldt på henda. Samt at det ikke er gitt at vi alltid får øl. Ennå har vi ikke prøvepakket, men begynt å finne fram ting som må huskes. Ved rydding i matkjelleren dukket det opp en transport-futteral for vinflaske som hadde vært savnet siden i fjor. Den har vist seg hendig før.

Båten til Fredrikshavn er bestilt torsdag 20. mai kl. 19.30, så første etappe er klar: Hellerudveien – Hjortneskaia. Dag 1 vil med stor sannsynlighet være fra Fredrikshavn til starten på Limfjordsruta. Den går på østkysten og vil ligge i le hvis det er vestavær. Er det greit vær vil vi nok fortsette Limfjordsruta mot vestkysten. I henhold til egne erfaringer regner og blåser det som regel når man sykler i Danmark. Husker en tidligere tur i 1987 da vårt fjelltelt var en av de få som sto på en campingplass nord for Hanstholm etter en natt med sterk vind. Vi sov ikke mye den natten for vinden mot duken var et skikkelig lurveleven, men oppsiden var at regnet blåste bort, så teltet var så å si tørt neste morgen. Noen stakkars nederlendere måtte derimot samle sammen tingene sine som var godt fordelt utover området.

Uansett vær regner jeg med å få en viss uttelling for to økter med styrketrening i uka. Statnetterne på Smestadplatået har tilbud om fast trening med instruktør mandag og torsdag, og der har jeg møtt og møtt siden tidlig i høst. Terskelen for å komme seg på trening er overkommelig når man bare trenger å gå ned trappa til trimrommet, og det står en eller fler ivrige kollegaer  i døra fem på fire og vil ha deg med. Sammelignet med vintersykling ,som jeg oppfatter som risikosport, og spinning som virker fullstendig meningsløst (du kommer jo ikke av flekken!) er felles trening sosialt og lav-terskel – bra at jeg oppdaga det.

De jobbmessige sakene legger jeg fra meg en etter en. I morgen skal jeg rydde i eposten og på skrivebordet.

Kari

2 tanker på “En uke igjen til start –

  1. God tur begge to! Det må jo bli en fantastisk opplevelse! Men – vær forsiktig i trafikken – det vet dere, men jeg sier det likevel. Jeg ser fram til å følge med på bloggen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s